Телефон: +86 2583196087

E-mail: [имейл защитен]

Всички категории
EN

Ти си тук : Начало>Блог

Какво представлява технологията за спояване?

Време: 2020-04-13 Хитове : 60

Спояването е процес на свързване на метал, чрез който се извършва пълнене  металът се нагрява над топенето точка и разпределени между две или повече прилепнали части по капилярно действие. Пълнещият метал се довежда малко над температурата на топене (ликвидус), като същевременно е защитен от подходяща атмосфера, обикновено флюс. След това тече над основния метал (известен като омокрящи) и след това се охлажда, за да съедини детайлите заедно.

1625557770882464


               1625559684776348

Въпрос: Каква е разликата между технологията за спояване, технология за синтероване и технология за галванопластика? 

О: По време на спояване, заваръчната спойка комбинира основните метали заедно при температура на заваряване, по -ниска от температурата на топене на основния метал.  

Очевидно спояването може химически да свърже диамантени зърна и стоманена матрица, но галванизирането и синтероването могат само механично „hold ”диамантени зърна


Въпрос: защо трябва да изберете спояване пред синтероване и галванопластика? 

О: По -висока якост на свързване, водеща до по -дълъг живот Оптимална степен на експозиция, водеща до по -висока скорост на рязане 

Добре адаптивен към различни материали и широк обхват на приложение 

По -щадящи околната среда както в производството, така и в процеса на използване, което води до зелено бъдеще!


Тази новаторска технология за запояване позволява нови приложения, които конвенционалните техники не могат. Това значително подобрява производителността на продукта.

- ТОВА Е РЕВОЛЮЦИЯ

Предишна: None

Следващия : None